Kakałko z CBD by Jagna Niedzielska

Czy istnieje lepszy sposób na przeżycie poniedziałkowego poranka niż ciepłe kakałko z CBD i adaptogenami? Odpowiadamy: chyba nie! Nic tak nie poprawia humoru jak pyszne i ciepłe kakałko z CBD 🙂 Wspólnie z Jagną Niedzielską przygotowaliśmy przepis, który może uratować niejeden poranek. Szczególnie teraz, gdy dni są krótkie, a poranki ponure i chłodne, taki napój pomoże Twojemu organizmowi wejść w nowy dzień z radością i spokojem.

Jagna Niedzielska

Jagna Niedzielska to prezenterka telewizyjna, a przede wszystkim miłośniczka dobrej i zdrowej kuchni opartej na myśli zero waste. Jagna prowadzi liczne warsztaty kulinarne, własne bistro i firmę cateringową, a także program kulinarny „Kuchnia bez resztek” na kanale Kuchnia+. Z wykształcenia prawniczka, jednak swoja drogę życiową odnalazła w kuchni – odbyła staże w pionierskich restauracjach zero waste (Silo w Brighton oraz Nolla w Helsinkach).

Przepis

Do przygotowania kakałka potrzebujemy (składniki na jedną szklankę):
– 10-15 g surowego kakao
– 200 ml napoju roślinnego (tutaj: owsiane)
– 1 łyżeczka miodu naturalnego
– 1 łyżeczka Ashwaganda w proszku
– pół pipetki olejku Hemp Juice Zen You 1500 mg CBD

Aby przygotować zdrowe kakałko z CBD potrzebujemy dosłownie kilka minut. Do garnka wlewamy mleko roślinne i gotujemy. Dodajemy kostkę surowego kakao i mieszamy aż do rozpuszczenia. Po zagotowaniu i połączeniu się mleka z kakao, przelewamy napój do szklanki i odczekujmy chwilę, by mleko nie było wrzące. Dodajemy łyżeczkę Ashwagandy w proszku oraz łyżeczkę miodu, by lekko osłodzić nasz napój. Do całości dodajemy pół pipetki olejku CBD. Tak przyrządzone kakałko z pewnością pomoże miło rozpocząć każdy dzień.

Kakao powoduje wyrzut serotoniny w naszym organizmie, czyli poczucie szczęścia, komfortu i spokoju. Coś, co utrzyma tę serotoninę w naszym organizmie to olejek CBD

W poniższym filmie dowiecie się jak krok po kroku przygotować pyszne kakałko z CBD. Wszystko pod okiem niezastąpionej Jagny Niedzielskiej. Miłego!