Darmowa dostawa od 200 zł na terenie Polski

Słodka pasta z CBD na kanapkę

Ten przepis to zdrowy zastępca popularnych kremów czekoladowych. Przyjemnie nieregularna tekstura pasty i dodatek CBD sprawiają, że każde śniadanie na słodko jest prawdziwą przyjemnością. Wystarczy tylko chwila, aby go przygotować więc jeśli nie macie pomysłu na miłą odskocznię od codziennych śniadań to koniecznie go wypróbujcie. Smacznego!

Przepis

Składniki:

  • 2 przejrzałe banany
  • 3 łyżki miodu naturalnego
  • 4-5 daktyli lub innych suszonych owoców
  • 2-3 łyżki wybranych orzechów (u mnie: orzechy laskowe)
  • 3-4 łyżki naturalnego kakao w proszku
  • 1 pipeta olejku CBD

Przygotowanie:

Zblenduj ile sił w blenderze banany, suszone owoce, miód, orzechy i kakao. Niech powstanie średnio aksamitna pasta. Fajnie jak kawałki orzechów będą chrupać pod zębami. Na końcu dodaj olejek CBD, który będzie przewodził arcy smak pasty i dbał o Wasz dobry stosunek do siebie samego.

Jagna Niedzielska

Jagna Niedzielska

prezenterka telewizyjna, miłośniczka dobrej i zdrowej kuchni opartej na myśli zero waste. Jagna prowadzi liczne warsztaty kulinarne, własne bistro i firmę cateringową, a także program kulinarny „Kuchnia bez resztek” na kanale Kuchnia+. Z wykształcenia prawniczka, jednak swoja drogę życiową odnalazła w kuchni – odbyła staże w pionierskich restauracjach zero waste (Silo w Brighton oraz Nolla w Helsinkach).